br

Akoestiek

Wie de efficiëntie in het kantoor wil verhogen, moet niet alleen oog hebben voor de arbeidsprocessen, maar ook denken aan de oren van de medewerkers. Want voor concentratie en werkresultaten spelen achtergrondgeluiden en het ruimteklimaat een belangrijke rol. Met akoestische vormgevingselementen kunnen beide worden verbeterd.

 

Buiten het geven van adviezen over akoestiek, leveren wij specialistische producten die meer zijn dan alleen maar een technische oplossing. Hierbij moet men denken aan de volgende producten:

 

Akoestische panelen

U kent in uw werk- of privéomgeving het probleem van een slechte akoestiek, van hinderlijke galm en een ‘holle’ klank. Een akoestisch paneel maakt daar resoluut een einde aan met zijn geluid-absorptiewaarde van maar liefst 95% – de hoogst verkrijgbare akoestische waarde. Werken uitermate effectief en ‘zuigen’ als het ware de ongewenste geluidsreflecties op. De 57 mm dikke sandwichpanelen zijn al voorgemonteerd en worden kant-en-klaar geleverd in een uni-kleur of met een fotoprint opdruk. Zelf monteren van deze geluidsabsorberende panelen is uiterst eenvoudig met de bijgeleverde wandbeugels.

 

Akoestische wandpanelen

Wanneer de verstaanbaarheid van spraak in een ruimte door holle klank of vervelende reflecties ernstig te wensen overlaat, vormen akoestische wandpanelen de meest effectieve oplossing. Uw boodschap komt weer goed over en het klimaat van rust keert terug. Bepalend voor de uitvoering van akoestische wanden is het aantal vierkante meters dat u voor een optimaal resultaat nodig heeft. In nauw overleg bepalen onze technisch adviseurs de esthetisch verantwoorde invulling voor uw locatie. De uitvoering kan vervolgens opvallend zijn met een fotoprint, subtiel in één of meerdere uni-kleuren, of zelfs onopvallend: afgestemd op al aanwezige kleurtinten in uw ruimte.

 

Akoestische platen

U bent op zoek naar geluiddempende panelen met een exclusieve uitstraling? Dan zijn onze akoestische platen de pérfecte oplossing. De akoestische sandwich is eigen beheer ontwikkeld, heeft de hoogste absorptiewaarde die momenteel verkrijgbaar is en wordt geleverd met een unieke tevredenheidsgarantie. Onze geluidsabsorberende platen zijn leverbaar in onze standaard RAL-kleuren of met fotoprint, hebben een dikte van 57 millimeter, en een NRC-waarde (geluiddemping) van maar liefst 0,95. De maatvoering is flexibel naar wens – van klein tot zeer groot – en zelfs in ronde uitvoering mogelijk.

 

Akoestische schermen

Een maar al te bekend gegeven: storende geluiden van collegae die uw concentratie verminderen – en stressverhogend werken. Speciaal voor ruimten waar dagelijks veel gesprekken gelijktijdig worden gevoerd zijn onze 90 millimeter dikke, dubbelzijdige akoestische schermen ontwikkeld. Zij verbeteren de spraakverstaanbaarheid en kantoor-akoestiek en verhogen gelijktijdig de spraakprivacy. Ideaal geschikt voor callcenters, afdelingen als klantenservices en voor kantoren en afdelingen waar veel mensen telefoneren. Akoestische schermen zijn er in verrijdbare uitvoering of als vast model op een T-vormige voet. Plaatsing van een scherm tussen twee werkplekken geeft een effect alsof de storende geluidsbron driemaal verder weg lijkt dan zonder akoestisch scherm.

 

Akoestische Baffles

Baffles zijn dubbelzijdige, akoestische prefab-schermen die aan kettingen of kabels aan het plafond worden gehangen. Door hun constructie zijn zij met name geschikt voor hogere ruimtes (vanaf vier meter hoogte) zoals bijvoorbeeld ontvangsthallen en zalen, of de receptieruimten in theaters en hotels. In de praktijk leidt de toepassing van baffles tot een aanzienlijke reductie van het aantal decibellen in een ruimte. Geluidsmetingen in de praktijk en in onze testruimten lieten grote verschillen zien. Ter indicatie: een vermindering van 3 dB impliceert al een halvering van het geluidsniveau! Ze zijn voorgemonteerd, flexibel in maatvoering (breedte en hoogte) en leverbaar in stoffen – met of zonder prints – van hoogwaardige kwaliteit. Zowel de stof als de prints zijn vervangbaar waarbij de baffle zelf volledig intact kan blijven.

 

Akoestisch plafond

Storende geluidreflecties als galm of een holle klank ontstaan niet alleen door terugkaatsing via wanden. Ook een strak en hard plafond draagt er in negatieve zin aan bij. Speciaal daarvoor ontwikkelde Incatro het akoestisch plafond. De akoestische plafondpanelen hebben een NRC-waarde van 0,95 bij een dikte van 5,7 centimeter – en dat is gevat in hoogwaardige aluminium profielen in de kleuren wit 9016, alu 9006 of zwart 7021. Maatwerk voor specifieke ruimten is mogelijk; de meeste projecten kunnen na voorbereiding in één dag worden afgeleverd. Zélfs ronde vormen met een diameter tot 180 centimeter zijn mogelijk als akoestisch plafond.

 

Akoestische Schilderijen

Wie akoestiek in kunstzinnige vorm wil reguleren kan tegenwoordig gebruik maken van een akoestisch schilderij. Als afbeelding voor dit kant-en-klare en voorgemonteerde paneel kan uw eigen foto dienen maar ook een afbeelding uit onze beeldbank. Desgewenst adviseren en begeleiden we u bij de aankoop van het beeldmateriaal, het gebruik van artistimpressies of bij het vervaardigen van de gewenste fotografie. In technische details: de dikte van akoestische schilderijen bedraagt 57 mm; de standaardkleuren zijn wit 9016, alu 9006 en zwart 7021. Er is een meetrapport beschikbaar dat de ongekende NRC-waarde van 0,95 objectief onderstreept.

 

Er zijn veel akoestische oplossingen, maar slechts enkele weten echt te overtuigen. Onze adviseurs zetten uw wensen graag om in een akoestische oplossing die bij u past.

 

Bekijk hier onze brochure over akoestiek

Bent u ook geïnteresseerd in onze producten?

Neem dan snel contact met ons op of maak een afspraak!