Inspiratie voor je kantoorinrichting

Kantoorinrichting Inspiratie: creëer de ideale werkomgeving

Ben je bezig met een nieuwe kantoorinrichting en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Het inrichten van een kantoor is een uitdagende taak die creativiteit, functionaliteit en de identiteit van je organisatie in overweging neemt. In deze blog delen we waardevolle tips en inzichten om je kantooromgeving te transformeren in een plek waar productiviteit en welzijn samenkomen.

Verlichting is de sleutel tot productiviteit

Iedereen houdt van licht, en jij en je medewerkers hebben het nodig om productief te zijn. Daglicht is hierbij essentieel. Om voldoende licht op kantoor te garanderen, raden we aan te investeren in grote ramen en glazen wanden. Hierdoor wordt elke ruimte op kantoor doordrenkt met natuurlijk daglicht, wat de productiviteit van iedereen ten goede komt.

Het is natuurlijk niet mogelijk om te werken met alleen daglicht. Een goede combinatie tussen daglicht en kantoorverlichting is daarom belangrijk. Kantoorverlichting moet worden aangepast aan de specifieke behoeften van de werkomgeving en de activiteiten die daar plaatsvinden. Een goed lichtplan voor je kantoor draagt bij aan de productiviteit, het welzijn en het comfort van je werknemers.

Kantoorinrichting inspiratie - verlichting keuze

Kleurenschema: evenwicht en sfeer

Een doordacht kleurenschema kan een wereld van verschil maken in je kantoorinrichting. Het is van belangrijk om een balans te vinden tussen levendige kleuren die energie geven en zachte, natuurlijke tinten die een gevoel van rust geven.

Grijstinten, variërend van lichtgrijs tot antraciet, blijven populair in kantoren. Deze neutrale grijstinten dienen als een uitstekende achtergrond en bieden een gevoel van rust en professionaliteit. Tegenwoordig zien we veel zachte kleurtinten, zoals zachtroze en mintgroen.

Overweeg het gebruik van muuraccenten, kunstwerken en planten om warmte en sfeer toe te voegen. Natuurlijke elementen zoals kantoorplanten dragen niet alleen bij aan het uiterlijk, maar verbeteren ook de luchtkwaliteit.

Kleuren inspiratie kantoorinrichting

Ergonomisch Meubilair: Comfort en Stijl

Kies meubilair dat zowel comfortabel als stijlvol is. Ergonomische bureaustoelen met hoge rugleuningen verminderen vermoeidheid tijdens lange werkdagen. Maar ga je voor een zwarte bureaustoel? Of ga je voor een kleur die past bij de identiteit van je organisatie? De opties zijn eindeloos.

Maar het houdt niet op bij alleen een bureaustoel. Een elektrisch zit-sta bureau is tegenwoordig geen luxe meer maar een ‘must have’. Door zitten en staan af te wisselen zorg je ervoor dat je beter, en voor langere tijd, geconcentreerd kunt werken.

Verder is een monitor arm erg belangrijk om in de juiste houding te kunnen werken. Met een goede verstelbare monitor arm zorg je ervoor dat je altijd recht in je beeldscherm kan kijken. Hierdoor kunnen rugklachten kunnen worden voorkomen.

Kantoorinrichting inspiratie ergonomisch kantoormeubilair
Niels Hink Perla Kantoorinrichting
Niels Hink
Interieurontwerper, Projectadviseur

Kom je er zelf niet uit en ben je op zoek naar advies? Ik help je graag bij het realiseren van jouw nieuwe kantoorinrichting!

Neem vrijblijvend contact met mij.

Inspirerende werkomgeving

Het inrichten van je kantoorruimte moet plezierig zijn. Door inspirerende elementen in de inrichting op te nemen, creëer je een omgeving waarin iedereen zich geïnspireerd voelt. Overweeg ontspanningsruimtes met banken en zitzakken. Decoratieve kussens voegen zachtheid en textuur toe aan de ruimte en nodigen mensen uit om comfortabel samen te komen.

Ook een pingpong- of pooltafel wordt steeds vaker wordt gezien in een kantine of ontspanningsruimte van bedrijven. Het inzetten hiervan heeft vele voordelen buiten dat het simpelweg leuk is. Maar een belangrijker voordeel is dat stress verminderd. Dit komt omdat wanneer je speelt je alleen maar bezig bent met het spel en even niet met je werk.

kantoorinrichting inspiratie banken

Akoestiek op kantoor

Slechte akoestiek in kantoorruimtes kan leiden tot lawaai, afleiding en stress voor werknemers. Bij het ontwerpen van kantoorinrichting is het daarom belangrijk om rekening te houden met geluid. Dit kun je aanpakken door geluidsabsorberende materialen zoals wandpanelen en plafondtegels te gebruiken. Ook concentratie units kunnen enorm helpen wanneer je geconcentreerd wil bellen of overleggen.

Verder is het slim om meubels en afscheidingswanden strategisch te plaatsen. Het doel is om een rustige en prettige akoestische omgeving te creëren waarin werknemers zich goed kunnen concentreren en communiceren. Akoestiek advies inwinnen bij een ervaren kantoorinrichter is dus zeker de moeite waard.

 

kantoor inspiratie akoestiek

Vloerkeuze: stijl en functionaliteit

Bij het kiezen van vloerbedekking voor een kantoorruimte zijn er enkele belangrijke overwegingen. Denk aan het type werk dat in de ruimte wordt uitgevoerd, de mate van voetverkeer, de algehele inrichting en het comfort van de medewerkers.

Harde vloeren zoals hout, laminaat of tegels geven de ruimte een strakke, professionele uitstraling, maar ze kunnen geluidsoverlast veroorzaken. Daarom is het vaak verstandig om deze te combineren met tapijten en karpetten, vooral in ruimtes waar veel overleg en telefoongesprekken plaatsvinden. Tapijten zijn niet alleen geluiddempend, maar dragen ook bij aan de warmte en het comfort van de werkplek.

Kies voor duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en vlekken om de levensduur van je vloerbedekking te verlengen en kosten voor vervanging te beperken.

 

Kantoorinrichting inspiratie vloeren

Ontdek meer inspiratie voor je kantoorinrichting