Kantoor inrichten, hoe doe je dat?

Kantoor inrichten: hoe doe je dat?

Ben jij momenteel bezig met het inrichten van je kantoor? Dan kan je waarschijnlijk wel een paar goede tips gebruiken. Of je nu een thuiswerker bent of een ondernemer die zijn hele kantoor inricht, wij leggen je graag uit hoe jij een productieve werkomgeving creëert.

Het belang van een goed ingericht kantoor

Een goede kantoorinrichting is meer dan alleen een verzameling van kantoormeubilair. Het moet een omgeving zijn waar jij en je collega’s prettig kunnen werken. Het kantoor moet dus niet alleen functioneel worden ingericht, maar ook met het oog op het welzijn van alle medewerkers.

Een doordacht inricht kantoor maakt het werken makkelijker waardoor de productiviteit zal toenemen. Maar dat is niet het enige voordeel, je bedrijf krijgt ook een professionele uitstraling waardoor het aantrekken van personeel een stuk makkelijker wordt.

Allemaal leuk en aardig die voordelen, maar hoe doe je dit?

Kantoor inrichten

Doel en behoefte van je kantoor

Het doel van je kantoor?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan hoe het kantoor gebruikt zal worden. Denk aan vragen als: met hoeveel medewerkers zit ik maximaal tegelijk op kantoor? Moeten deze medewerkers samenwerken of juist zelfstandig en concentreert? Door jezelf dit soort vragen te stellen krijg je een beter beeld van hoe je het kantoor het beste kan inrichten.

Welke behoefte zijn er?

Omdat het welzijn van je medewerkers voorop staat is het belangrijk om de behoefte van je personeel te achterhalen. Waar lopen ze momenteel tegen aan en bedenk hoe je dit kunt oplossen in de nieuwe kantoorinrichting. Missen ze bijvoorbeeld een ruimte waar zij kunnen ontspannen? Overweeg een relax ruimte met zitzakken en een pingpongtafel.

Doel van de kantoor inrichting

Ruimte optimaal benutten

Meet de beschikbare ruimte

Voordat je je kantoor kunt gaan inrichten moet je de beschikbare ruimte opmeten. Meet de lengte, breedte en hoogte van elke kantoorruimte en bepaal de beschikbare m²’s.

Het is belangrijk om deze ruimte optimaal te benutten. Volgens de NEN-norm is het advies om voor elke werknemer een kantoorruimte van 7 m² te voorzien. Deze norm is niet bindend maar het kan handig zijn op dit in gedachten te houden.

Kantoor inrichten

Nu je de afmeting weet is het belangrijk om de beschikbare ruimte vanuit de behoefte en het doel van je kantoor in te richten. Denk na over bijvoorbeeld vergaderruimtes, focus ruimtes en vaste en flexibele werkplekken.

Kantoor inrichten, optimaal benutten van de kantoorruimte
Michel Visser Perla Kantoorinrichting
Michel Visser
Interieurontwerper, Projectadviseur

Een kantoor inrichten kan lastig zijn. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij het inrichten van je kantoor? Neem contact met ons op dan adviseren wij je graag!

Contact opnemen

Contact opnemen

Of laat een bericht achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De basis voor de inrichting van je kantoor

Natuurlijk licht

Op kantoor is natuurlijk licht enorm belangrijk, het draagt niet alleen bij aan de dagelijkse dosis vitamine D maar verhoogt ook de productiviteit. Zorg bij het inrichten van je kantoor dus voor voldoende licht.

Als jouw kantoor niet veel ramen heeft kunnen spiegels een oplossing bieden. Een ander alternatief zijn speciale daglampen die de positieve effecten van natuurlijk licht kunnen nabootsen.

Goede lucht kwaliteit

Een goede lucht kwaliteit kent vele voordelen, zoals het verminderen van hoesten, hoofdpijn en een betere geur op kantoor. Je kunt dit bereiken door luchtfilters te gebruiken en planten in je ruimte te plaatsen. Het plaatsen van planten verminderd ook nog eens stress en draagt bij aan een biophilic design.

Natuurlijk licht voor het inrichten van je kantoor

Kleuren voor je kantoor

Kleuren spelen een belangrijke rol binnen de inrichting van je kantoor. Dit komt omdat kleuren een sterke invloed hebben op de sfeer en het welzijn van de werkomgeving. Zo zijn wit, grijs en beige, neutrale kleuren die focus bevorderen, terwijl levendige kleuren als blauw, groen en geel creativiteit aanmoedigen.

Bij het kiezen van kleuren is het ook belangrijk om de identiteit van je bedrijf in gedachten te houden.

Kies voor ergonomisch kantoormeubilair

Ergonomisch kantoormeubilair kan niet ontbreken bij een goed ingericht kantoor. Denk bijvoorbeeld aan ergonomische bureaustoelen die geschikt zijn voor lange werkdagen en geheel naar wens zijn in te stellen.

Ook een zit-sta werkplek is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. Met een zit-sta werkplek geef je je medewerkers de optie om staan en zitten af te wisselen. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid maar zorgt ook voor een betere doorbloeding waardoor de productiviteit verbeterd.

Kleuren voor kantoor inrichten

Zorg voor een goede akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor een fijne werkomgeving door storende geluiden te verminderen en geluidskwaliteit te verbeteren. Het is dus belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan dit onderwerp.

Overweeg de aanschaf van akoestische oplossingen zoals, scheidingswanden, belcellen, tapijten en vloerkleden. Deze producten absorberen het geluid en zorgen dat het niet verder galmt in de ruimte.

 

Concentratie Unit Perla BOW wit

Laat je kantoor inrichten door Perla

Met meer dan 28 jaar ervaring weten wij precies wat onze klanten nodig hebben. Wij staan graag voor je klaar en zijn benieuwd naar jouw vraagstuk. Neem vrijblijvend contact met ons op dan adviseren wij je graag!

Onze gerealiseerde projecten

Working Talent B.V.

Amsterdam

MEOS it.

Haarlem

OfficeZ Startbaan

Amstelveen

Enza Zaden

Enkhuizen

Kaptein

Heiloo

Officez Bavinckhouse

Amstelveen
Bekijk alle

Misschien ook interessant

Kantoor interieur design door Perla

Kantoor interieur design

Bij Perla begrijpen wij dat een kantoor interieur design zowel functioneel als inspirerend moet zijn. Wij ontwerpen en realiseren...