Klein kantoor ingericht door Perla

Klein kantoor inrichten

Een klein kantoor inrichten kan lastig zijn, want hoe zorg je ervoor dat de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk wordt benut. Of je nu vanuit huis werkt als freelancer of een klein kantoor wil inrichten, wij leggen je graag uit hoe je dit het beste kunt doen!

 

Een klein kantoor functioneel en stijlvol inrichten

Het inrichten van een kantoor is altijd een uitdaging, of het nu gaat om een groot of klein kantoor. Het enige verschil is dat bij een klein kantoor te ruimte nog efficiënter gebruikt moet worden.

Gelukkig zijn hier verschillende manieren voor. Kijk bijvoorbeeld naar welk meubilair echt noodzakelijk is en welk meubilair je beter weg kunt laten. Genoeg bewegingsruimte op je kantoor is namelijk erg belangrijk.

Zorg ook dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van natuurlijk licht en kleuren die de ruimte visueel groter maken. Buiten dat dit je kantoor groter doet aanvoelen zorgt dit ook voor meer sfeer.

Kantoor inrichten, optimaal benutten van de kantoorruimte

Tips om een klein kantoor in te richten

1. Creëer meer ruimte met licht

Bij het inrichten van een klein kantoor is voldoende daglicht erg belangrijk. Buiten dat daglicht zorgt voor een ruimtelijker gevoel, verbeterd het ook de concentratie en verminderd het stress. Zorg daarom dat je ramen niet worden geblokkeerd en plaats je bureau zo dat je naar buiten kunt kijken.

Een klein kantoor inrichten waar je weinig of geen ramen hebt is een stuk lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Overweeg wand- of plafondlampen met witlicht, omdat dit voor ons als mensen eerder aanvoelt als daglicht. Verlichting aan de muur of plafond bespaart ook nog eens ruimte in je kantoor waardoor je kantoor groter lijkt!

Klein kantoor inrichten, hoe doe je dat?

2. Gebruik glazen wanden

In moderne kantoorinrichtingen zien we steeds vaker glazen wanden terugkomen. Hoewel de privacy er op achterruit gaat, creëren ze wel een indruk van ruimtelijkheid. Voor een klein kantoor is een glazen wand zeker aan te raden omdat ze voor meer licht zorgen.

Denk wel na over de plek van de glazen wand en overweeg het gedeeltelijk te bedekken met een matte sticker om toch je privacy te behouden.

3. Kiezen van kleuren

Bij het kiezen van kleuren voor je kantoor is het verleidelijk om een trendy tint op de muur te gebruiken, maar in een klein kantoor kan dit tegen je werken. Zo’n kleur absorbeert namelijk het licht in plaats van het te weerkaatsen, waardoor de ruimte kleiner lijkt.

Onze tip is om te kiezen voor lichte kleuren, zoals wit, voor een optisch groter kantoor en een frisse uitstraling. Witte tinten weerkaatsen namelijk het licht, waardoor zelfs een klein kantoor ruimer lijkt. Je kantoor hoeft natuurlijk niet helemaal wit te zijn, de inzet van kantoorplanten kunnen wat levendigheid inbrengen.

Glazen wand voor een klein kantoor
Michel Visser Perla Kantoorinrichting
Michel Visser
Interieurontwerper, Projectadviseur

Kom je er zelf niet uit? Ik help je graag bij het inrichten van een klein kantoor.

Neem vrijblijvend contact en laat ons meedenken over jouw vraagstuk!

Contact opnemen

Contact opnemen

Of laat een bericht achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

4. Zorg voor voldoende opslag

Een klein kantoor kan al snel vol aanvoelen. Het is daarom belangrijk dat je kantoor opgeruimd blijft en alles goed kan worden opgeborgen. Niemand wil een kantoor dat rommelig aanvoelt, zeker niet als er klanten langskomen.

Zorg dus voor voldoende opbergmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een archiefkastje onder je bureau. Als je meer opbergruimte nodig hebt raden wij aan om voor een smalle maar hoge schuifdeur kast te gaan.

5.  Kantoormeubilair voor een klein kantoor

Bij het inrichten van een klein kantoor is het verleidelijk om te kiezen voor kleine kantoormeubels vanwege de beperkte ruimte. Toch adviseren wij om juist te gaan voor een groot wit bureau of een stijlvol houten bureau voor een optisch ruimtelijk effect.

Ga voor één groot object om rust te creëren. Heb je bijvoorbeeld al een groot bureau kies dan niet ook voor een grote kast. Verder zijn accessoires leuk om je kantoor een persoonlijke touch te geven maar niet te veel want dan wordt het rommelig.

Kantoorkast voor een klein kantoor

Klein kantoor laten inrichten

Heb je moeite met het inrichten van een klein kantoor? Hopelijk heb je dan iets aan de tips die wij hierboven hebben gegeven. Kort samengevat: kies voor lichte kleuren, passend meubilair, een groot object en goede verlichting. Deze suggesties maken een klein kantoor ruimer en efficiënter!

Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Overweeg dan om de inrichting van je kantoor te laten doen door een professional. Dit bespaard tijd, moeite en soms zelfs geld. Een klein kantoor inrichten hoeft dus nooit een probleem te zijn!

Een klein kantoor laten inrichten door Perla

Laat Perla je helpen!

Heb je na het lezen van deze tips nog steeds onduidelijkheden of ben je op zoek naar advies op maat? Wij helpen je graag bij jouw vraagstuk! Of het nu gaat om het inrichten van een klein kantoor, thuiswerkplek of een heel pand. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze gerealiseerde projecten

Working Talent B.V.

Amsterdam

MEOS it.

Haarlem

OfficeZ Startbaan

Amstelveen

Enza Zaden

Enkhuizen

Kaptein

Heiloo

Officez Bavinckhouse

Amstelveen
Bekijk alle

Misschien ook interessant

Kantoor interieur design door Perla

Kantoor interieur design

Bij Perla begrijpen wij dat een kantoor interieur design zowel functioneel als inspirerend moet zijn. Wij ontwerpen en realiseren...