Vergaderruimte inrichten, huiselijke vergaderruimte

Vergaderruimte inrichten: hoe doe je dat?

Het inrichten van een vergaderruimte is een belangrijke stap in het creëren van een productieve en aangename werkomgeving. Uit ervaring weten wij dat de meeste mensen niet dol zijn op vergaderen, daarom is het des te belangrijker om de juiste sfeer te creëren. Ben jij van plan je vergaderruimte opnieuw in te richten? Wij leggen je in deze blog graag uit hoe je dit kan doen.

Doel van je vergaderruimte

Voordat je begint met het inrichten van je vergaderruimte is het belangrijk om te bedenken wie deze ruimte gaat gebruiken en met welk doel. Bepaal of de vergaderruimte voornamelijk wordt gebruikt voor informatiedeling, samenwerking, creatieve brainstormsessies, formele besprekingen of andere doeleinden.

Zo is een ovale vergadertafel ideaal voor het delen van informatie, terwijl een statafel met krukken beter is voor samenwerking en creativiteit. Het bepalen van het doel zorgt voor een effectieve, plezierige en rustige vergaderomgeving.

Vergaderruimte inrichting met een verstelbaar bureau

Optimale ruimtebenutting

Naast het doel van de vergadering is het belangrijk om na te denken over de beschikbare ruimte. Volgens richtlijnen geldt een minimum van 2 m² per persoon voor een goede vergaderomgeving. Bedenk dus vooraf met hoeveel personen deze ruimte tegelijk gebruikt moet worden. Moet de ruimte geschikt zijn voor 10 personen ga dan uit van minimaal 20 m².

Benut de beschikbare ruimte optimaal door te focussen op efficiënte meubelopstellingen. Vermijd overmatige inrichting die de ruimte kan overladen. Kies voor functionele meubelstukken en accessoires die de vergaderruimte verrijken zonder deze te verzadigen. Een opgeruimde vergaderruimte bevordert een heldere denkomgeving.

Vergaderomgeving, vergaderruimte

Kies de juiste vergaderstoelen

Om zowel gezond als productief te vergaderen is goed kantoormeubilair van groot belang. Vergaderstoelen verdienen extra aandacht, aangezien ze een grote impact hebben op de ervaring van de gebruikers.

Zeker als vergaderingen langer duren is het belangrijk dat deze stoelen er niet alleen stijlvol uitzien maar ook comfortabel zijn. Kies daarom voor ergonomische stoelen die het lichaam van de gebruiker voldoende ondersteunen.

Daarnaast is het goed om na te denken over de uitstraling van het meubilair. Leer en stof zijn populaire opties, elk met hun eigen voordelen. Leer straalt professionaliteit uit en is gemakkelijk schoon te maken, terwijl stof een warmere uitstraling heeft en comfortabel aanvoelt.

Vergaderstoelen in een vergaderzaal
Michel Visser Perla Kantoorinrichting
Michel Visser
Interieurontwerper, Projectadviseur

Ben je op zoek naar specifiek advies voor jouw vergaderruimte? Neem contact op met ons dan helpen wij je graag!

Contact opnemen

Contact opnemen

Of laat een bericht achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Opstelling van de vergadertafels

Bij het kiezen van een vergadertafel is het belangrijk om het doel van je vergaderruimte in gedachte te houden. Overweeg de vorm van de tafel die het beste bij je behoeften past. Rechthoekige tafels zijn traditioneel en geschikt voor formele vergaderingen, terwijl ronde of ovale tafels samenwerking kunnen bevorderen.

Ook kan je kiezen voor een flexibele opstelling met modulair vergadermeubilair. Deze opstelling biedt de mogelijkheid om de ruimte snel te transformeren voor verschillende vergaderformaten, trainingen of evenementen. Dit kan handig zijn voor organisaties die regelmatig diverse vergaderingen of samenkomsten organiseren.

Ovale vergaderopstelling voor een vergaderruimte

Akoestiek in je vergaderruimte

Nadat je het doel, de ruimte en het meubilair hebt gekozen blijft er nog één belangrijk onderdeel over. We hebben het dan natuurlijk over de akoestiek in de vergaderomgeving. Want zonder een goede akoestiek is het niet mogelijk om goed te kunnen vergaderen. Denk daarom na over geluidsabsorberende materialen die galm en ongewenst geluid verminderen.

Denk hierbij aan tapijten, gordijnen, wandpanelen en akoestische plafondtegels. Deze materialen helpen bij het absorberen van geluidsgolven en verminderen echo’s, wat resulteert in een betere verstaanbaarheid. Het kan ook handig zijn akoestiek advies in te winnen bij een expert.

Akoestiek voor een goede overleg omgeving

Laat je vergaderruimte inrichten door Perla

Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij precies wat onze klanten nodig hebben. Wij staan graag voor je klaar en zijn benieuwd naar jouw vraagstuk. Neem vrijblijvend contact met ons op dan adviseren wij je graag!

Onze gerealiseerde projecten

Working Talent B.V.

Amsterdam

MEOS it.

Haarlem

OfficeZ Startbaan

Amstelveen

Enza Zaden

Enkhuizen

Kaptein

Heiloo

Officez Bavinckhouse

Amstelveen
Bekijk alle

Misschien ook interessant

Kantoor interieur design door Perla

Kantoor interieur design

Bij Perla begrijpen wij dat een kantoor interieur design zowel functioneel als inspirerend moet zijn. Wij ontwerpen en realiseren...
Kantoor ontwerp laten maken

Kantoor ontwerp op maat

Een goed doordacht kantoor ontwerp is essentieel voor een inspirerende en functionele werkomgeving, iets wat vaak over het hoofd...
Kantine inrichting, zo doe je dat

kantine inrichting

De inrichting van een kantine kan een lastige taak zijn maar is belangrijker dan je misschien denkt. Of je...