biophilic design toegepast in een kantooromgeving

Wat is biophilic design?

Biophilic design draait om de connectie tussen mens en natuur. Het is een ontwerpbenadering die elementen van de natuur toepast in onze gebouwde omgevingen. Het doel is om een inspirerende, gezonde en kantoorinrichting te creëren.

Betere balans tussen mens en natuur

Mensen spenderen een groot deel van hun tijd binnen, vooral op kantoor. Biophilic design erkent dat dit niet altijd goed is voor onze gezondheid en productiviteit. Door natuurlijke elementen zoals planten, daglicht en natuurlijke materialen in het interieurontwerp toe te passen ontstaat er een betere balans.

Voordelen van een biophilic design

Vooral in afgesloten werkomgevingen, zoals kantoren, kan deze ontwerpvisie een positieve impact hebben op gezondheid, concentratie, productiviteit en creativiteit. Het transformeert niet alleen de ruimte, maar ook de algehele uitstraling van de werkplek.

 

Michel Visser Perla Kantoorinrichting
Michel Visser
Interieurontwerper, Projectadviseur

Graag zou ik mijn kennis met je delen en samen een gaaf kantoor realiseren!

Bel ons voor een afspraak en wij gidsen je door een woud van mogelijkheden.

Contact opnemen

Contact opnemen

Of laat een bericht achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe pas je biophilic design toe op kantoor?

1. De natuur naar binnen halen

De eerste manier draait om het toepassen van echte natuurlijke elementen in het interieur. Naast planten, kunnen ook daglicht, uitzicht, lucht en water bijdragen aan een natuurlijke omgeving. Het gebruik van alle zintuigen, zoals het zien, horen, en aanraken van water, draagt bij aan een diepere verbinding met de natuur.

2. De natuur nabootsen

De tweede manier omvat het kopiëren van natuurlijke elementen in materialen, patronen en kleuren. Hout, wol, vlas, en linnen zijn geliefde materialen, terwijl natuurlijke kleuren zoals groen en bruin de gewenste verbinding met de natuur versterken. Zelfs afbeeldingen met natuuromgevingen hebben een positief effect op stressniveaus.

3. Ons holbewoners instinct aanspreken

De derde manier richt zich op het aanspreken van ons aangeboren instinct. Het verlangen naar uitzicht en overzicht, veiligheid, beschutting, en speelse elementen. Dit kan worden vervuld door grote raampartijen, verhogingen in de werkvloer, bureauschermen, en creatieve inrichtingselementen.

Planten en natuur in een kantooromgeving

Wil je aan de slag met het toepassen van biophilic design binnen je organisatie? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze interieurontwerpers. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw werkomgeving