• Betrokken
  • Deskundig
  • Persoonlijk
Bavinckhouse panorama
Lincoln

Officez Bavinckhouse – Amstelveen

Stijlvol en comfortabel werken in een rustige omgeving

INVENTARISATIE

Officez Bavinckhouse is één van de mooie locaties van Rijsterborgh Vastgoed waar mensen een kantoorruimte kunnen huren in het groen. Comfortabel ondernemen op de rand van Amsterdam Zuid. Het Business Park wordt overheerst door ruimte en rust. BAVINCKHOUSE is een uniek, nieuw ontworpen business center met flexibele werkruimtes. Het bijzondere pand bestaat uit een hoofdgebouw en een zijvleugel en heeft zes verdiepingen. De twee delen zijn met elkaar verbonden door een indrukwekkende hal die aansluit op de entree. De hal en entree zijn voorzien van marmeren vloeren en wanden, in de kleur oud roze. Veel stijlelementen zijn niet meer van deze tijd, maar vormen wel de basis met de architectuur van het pand. De opdracht is om de entree en hal op te knappen en deze weer een hedendaagse look te geven.

 

ADVIES | ONTWERP

Het robuuste gebouw is voorzien van een aantal klassieke elementen. Deze elementen blijven behouden in het nieuwe ontwerp. Het advies is dan ook om een verbinding te maken met de bouwkundige constructie, van veelal marmer en de nieuw aan te brengen interieurelementen. Door de vloer wat een groot geheel vormt een klassieke uitstraling te geven, wordt deze voorzien van visgraat houtmotief. De indeling van het pand blijft behouden en de verschillende functies die daarbij horen ook. Alles wordt opnieuw geschilderd in fris wit en de accenten zoals deuren, kozijnen en trappen in het zwart. De drie elementen van vloeren, wanden en plafond vormen de eerste basis van de klassieke uitstraling. Het roze kleurige marmer heeft hiermee ook een andere uitstraling gekregen. In het dak van de grote hal zit een partij ramen die het midden van de ruimte voorziet van prachtige lichtval. In dit midden is de vloer voorzien van een ingelegd karpet wat het huiselijk en een warme sfeer geeft. Het tapijt is van Interface uit de collectie Wolrd Woven Two. De kleuren in het tapijt worden overgenomen in de overige materialen zoals stoffering van stoelen, behang en maatwerk meubilair. De voorgestelde sfeerverlichting heeft ook de klassieke en stijlvolle uitstraling wat de sfeer in zijn geheel versterkt.

 

REALISATIE

In de basis zijn de vloeren vervangen voor PVC stroken in visgraat motief. Voor de kleur van de vloer is gekozen voor licht eiken, wat het een tijdloos karakter geeft. De ruimtes zijn geschilderd en voorzien van nieuwe accent en sfeer verlichting. Bij binnenkomst is er een fraaie moswand gecreëerd. In de grote midden ruimte is er een tapijt vloer aangebracht, die het effect heeft van een groot karpet. Het motief van dit tapijt komt ook terug in de spreekkamers. Dit geldt ook voor de sfeerverlichting die zowel in het attrium als in de spreekkamers is geplaatst. Het meubilair is van gerenommeerde merken als Johanson Design en Sedus. Een aantal interieurelementen zijn gemaakt op basis van maatwerk interieurbouw. Hierdoor is er een uniek design ontstaan die speciaal is bedacht voor deze ruimte in zijn functie en uitstraling. Het hele project is uitgevoerd volgens een strakke planning en gecoördineerd door één persoon. Het resultaat mag er zijn, een top inrichting in sfeer van het pand en optimaal in gebruik. Veel complimenten van de gebruikers en de eigenaar van het pand. Iets waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

 

MEER OVER OFFICEZ: https://www.officez.nl/bavinckhouse/

 

 

WIL JIJ OOK ZO’N GEWELDIG INTERIEUR?

Ben je op zoek naar een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? Wij vertalen jouw wensen op creatieve wijze naar een uniek interieurontwerp en zorgen er tevens voor dat dit past binnen het budget. Neem direct contact op via 023-531 39 52 of stuur een e-mail naar info@perlakantoor.nl.

Date

28 januari 2021

Opdrachtgever

Officez | Rijsterborgh Vastgoed

Ontwerp

Perla Kantoorinrichting

Producten

Loungemeubilair, softseating, verlichting, wandbekleding, vloeren, maatwerk meubilair

Persoonlijk & betrokken

Dagelijks mag ik op een persoonlijke en betrokken manier bezig zijn met projecten voor onze opdrachtgevers. Het geeft mij dan ook elke dag weer energie en voldoening, om te werken aan mooie eindresultaten. Ik weet hoe belangrijk het is om te werken in een inspirerende werkomgeving. Een fijne werkruimte waar je optimaal kunt presteren en waar je energie van krijgt. Dit allemaal binnen een budget, deadline en passend bij de wensen en behoefte van onze klanten. Mijn passie voor interieur deel ik graag in een persoonlijk gesprek. Neem contact op, ik ben ook benieuwd naar je verhaal.

Niels Hink
Interieur ontwerper bij Perla Kantoorinrichting