• Betrokken
  • Deskundig
  • Persoonlijk

Ergonomie advies

 

De waarde van advies over ergonomie

 

Je vraagt om deskundig advies over ergonomie omdat je goed voor jezelf en je medewerkers wilt zorgen. Wij willen dat ook, want door verantwoorde ergonomie groeit de tevredenheid binnen een organisatie, en daarmee het werkplezier en de efficiëntie. Tegenwoordig investeert elk toekomstbestendig bedrijf in de juiste kennis en in bijpassend ergonomisch kantoormeubilair. Hiermee helpen wij graag. Te beginnen met professioneel advies. Ben je klaar voor de toekomst? Neem contact op, wij delen graag onze kennis!

 

Waarom advies over ergonomie?

 

Op internet vind je gemakkelijk diverse informatie over ergonomie. Waarschijnlijk ken je ook enkele aanbevelingen en oefeningen. Bijvoorbeeld voor de zithouding. Hoe waardevol dit ook mag zijn, intensieve werkzaamheden op de werkvloer verdienen meer. Zeker als je verantwoordelijk bent voor de gezondheid van meerdere medewerkers. Kies daarom voor professioneel advies over ergonomie, want hiermee creëer je een professionele werkomgeving. Perla Kantoorinrichting verleent hiervoor graag advies op maat. Zo geven wij instructies over werkplekgebruik, zithouding en staand werken. Eenmalig, bijvoorbeeld tijdens de inrichting van het nieuwe interieur. Of terugkerend, in de vorm van een ARBO-training.

De economische keuze

 

Je weet dat een goede financiële gezondheid stoelt op een goede ergonomie. Niet voor niets wordt stilzitten ‘het nieuwe roken’ genoemd. En staan RSI, rugpijn en andere klachten bovenaan de statistieken voor ziekteverzuim. Deze kostenpost kun je met ons veel eerder, gemakkelijker en voordeliger voorkomen. Dankzij ons advies over ergonomie daalt het ziekteverzuim drastisch. En de productiviteit schiet omhoog.  Medewerkers werken prettiger, efficiënter en leveren betere resultaten. Ook hierbij liegen de statistieken niet: goede ergonomie zorgt voor een productieverhoging tot wel 36 procent.

 

Gericht advies

 

Bij goed ergonomieadvies hoort ergonomisch verantwoord meubilair. De markt voorziet ruimschoots in deze behoefte, maar schiet vaak te kort in de informatievoorziening. Al snel vind je honderden verschillende bureaustoelen, tafels, banken, conferentietafels, monitorarmen, kabelmanagement-oplossingen en andere meer of minder ergonomisch verantwoorde producten. Maar wat zijn deze verschillen tussen alle vele merken en modellen? Welke prijsverschillen zijn gerechtvaardigd? Hoe zit het met de duurzaamheid? Wat past bij de dagelijkse werkwijze en inrichtingsstijl van de specifieke organisatie? Op al deze vragen levert Perla Kantoorinrichting graag duidelijke, weloverwogen en goed onderbouwde antwoorden.

Even voorstellen

Mijn naam is Niels Hink en werk nu 14 jaar als interieurontwerper bij Perla Kantoorinrichting. Ik geef advies, ontwerp en begeleid opdrachtgevers bij het tot stand komen van hun interieurproject. Wij weten wat verlichting, meubilair, materialen en kleuren kunnen doen voor je interieur. Onze kennis over inrichten delen wij graag met je! Heb je vragen, twijfel niet. Ik vind het leuk om je te spreken over mijn vak.

Je kunt mij bellen op nummer 023-5313952 of mailen naar niels@perlakantoor.nl

Niels Hink
Interieur ontwerper bij Perla Kantoorinrichting