• Betrokken
  • Deskundig
  • Persoonlijk
Enza Zaden 01

Enza Zaden – Enkhuizen

Nieuw interieur voor kantoorgebouwen Enza Zaden

INVENTARISATIE

Enza Zaden uit Enkhuizen houdt zich wereldwijd bezig met projecten die een gezond voedingspatroon en levensstijl stimuleren. Door de veredeling van groenterassen zijn zij bezig met het ontwikkelen van meer dan 30 internationale en lokale gewassen. Een mooi familiebedrijf dat al drie generaties teruggaat. Doordat het bedrijf constant in ontwikkeling is en groeit, is in 2017 gestart met het vernieuwen van de kantoorgebouwen. Perla Kantoorinrichting en Stijlbedrijf werden gevraagd om Enza daarbij te helpen. Als eerste werd gestart met het bedrijfsrestaurant. Daarna de nieuwbouw van het Innova-centrum en Break-Out en als laatste het opnieuw inrichten van Oosterdijkgebouw.

 

ADVIES | ONTWERP

Het bedrijfsrestaurant is in oppervlakte een derde groter geworden en aangevuld met aangrenzende vergaderzalen. Stijlbedrijf heeft een interieurplan ontwikkeld op basis van fris kleurgebruik en eigentijdse materialen. Smaakvol ingericht in de breedste zin van het woord. Perla leverde al het horecameubilair en bijzondere maatwerk oplossingen. Het volledig nieuwe Innova-centrum met bijbehorende Break-Out is door het gebruik van veel hout en spannende kleurcombinaties tot een warm en sfeervol geheel geworden. Medewerkers en bezoekers kunnen hier dan ook perfect werken, ontmoeten en ontspannen. Het Oosterdijkgebouw is van buiten en van binnen volledig gerenoveerd en gerestyled. Gekenmerkt door een zakelijke, mondiale uitstraling en passend bij het aangelegde groene terrein. Door het gebruik van veel daglicht in het pand en zwart-wit details is er een rustige basis neergezet. De combinatie van contrasterende materialen en structuren, aangevuld met de kleur oranje/rood zorgt voor een inspirerende werkomgeving voor directie en ondersteunde afdelingen.

 

REALISATIE

Over een periode van ruim 2 jaar zijn de kantoorgebouwen volledig vernieuwd. Modern en voorzien van alle hedendaagse faciliteiten. Door het gebruik van een goed interieurplan is de onderlinge samenhang van de gebouwen goed zichtbaar en voelbaar. Dit wordt dan ook gekenmerkt door kleur en materiaalgebruik. Architect Anton Hanemaaijer heeft zich volledig bezig gehouden met de bouwkundige veranderingen bij Enza Zaden. Perla en Stijlbedrijf zijn verantwoordelijk voor het interieur. De goede samenwerking heeft geresulteerd in een prachtige metamorfose van de werkomgeving, waarbij de projectfoto’s voor zich spreken.

 

MEER OVER ENZA ZADEN: https://www.enzazaden.com/nl/

 

 

WIL JIJ OOK ZO’N GEWELDIG INTERIEUR?

Ben je ook op zoek naar een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? Wij vertalen jouw wensen op creatieve wijze naar een uniek interieurontwerp en zorgen er tevens voor dat dit past binnen het budget. Neem direct contact op via 023-531 39 52 of stuur een e-mail naar info@perlakantoor.nl.

Date

16 maart 2019

Opdrachtgever

Enza Zaden

Ontwerp

Stijlbedrijf / Perla Kantoorinrichting

Producten

Interieurbouw, horecameubilair, soft seating en vergadermeubilair

Persoonlijk & betrokken

Dagelijks mag ik op een persoonlijke en betrokken manier bezig zijn met projecten voor onze opdrachtgevers. Het geeft mij dan ook elke dag weer energie en voldoening, om te werken aan mooie eindresultaten. Ik weet hoe belangrijk het is om te werken in een inspirerende werkomgeving. Een fijne werkruimte waar je optimaal kunt presteren en waar je energie van krijgt. Dit allemaal binnen een budget, deadline en passend bij de wensen en behoefte van onze klanten. Mijn passie voor interieur deel ik graag in een persoonlijk gesprek. Neem contact op, ik ben ook benieuwd naar je verhaal.

Niels Hink
Interieur ontwerper bij Perla Kantoorinrichting