• Betrokken
  • Deskundig
  • Persoonlijk
IMG_7562 panorama
Lincoln

IBK B.V. – Veenendaal

Continu innoveren voor een gezonde werkomgeving

INVENTARISATIE

IBK Airconditioning & Koudetechniek realiseert een duurzaam werk- en productieklimaat voor de industrie-, utiliteits- en foodsector. Door continu te innoveren met oog voor het welzijn van mensen dragen zij maximaal bij aan een gezonde, groene wereld. Bij alles wat zij doen staan mens, wereld en toekomst centraal. Zij willen op alle denkbare manieren bijdragen aan een gezonde, groene toekomst. Om die groene toekomst te realiseren, moeten economisch rendement en sociaal rendement gelijke tred houden met elkaar. In het laatste kwartaal van 2022 is het kantoor verhuist van Houten naar Veenendaal. In het oude pand ontbrak het aan een logische inrichting, comfortabele ruimtes en paste niet meer wat het bedrijf wilde uitstralen. Datgene wat je zegt, zou moeten terugkomen in de beleving op kantoor. Tijd voor vernieuwing en daarmee vertellen wat het verhaal is achter IBK.

 

ADVIES | ONTWERP

Voor het nieuwe kantoor was een ontwerp nodig passend bij het IBK van de toekomst en de doelstelling voor de komende jaren. Want continu innoveren staat hoog in het vaandel. Voor het ontwerp had IBK 3 partijen geselecteerd, om een eerste voorstel te maken. Uiteindelijk heeft Perla Kantoorinrichting de opdracht gekregen voor het definitieve ontwerp en de realisatie van het project. Het nieuwe interieur is ontworpen op basis van de behoeftes en activiteiten die voor de medewerkers belangrijk zijn. Het ontwerp en de ruimtes moeten een herkenbare corperate uitstraling krijgen, maar wel met een uitnodigende huiselijke sfeer. Dit is dan ook terug te zien in kleur gebruik, verscheidenheid aan type ruimtes en het geselecteerde meubilair. Het gebruik van veel groen in het kantoor, het gebruik van verschillende huisstijl kleuren en materialisatie geeft iedereen het gevoel van een fijne werkomgeving. De verschuiving van koude techniek naar meer warmte techniek is dan in kleuren van het interieur ook terug te vinden. Minder blauw en meer groen en roodbruin.

 

REALISATIE

IBK huurt het pand inclusief afgewerkte vloeren van tapijt en vaste kastelementen als interieurbouw. Om de juiste indeling te krijgen dienen er eerst twee extra wanden geplaatst te worden. Door de extra wanden ontstaat er een nieuw kantoor, wat het directiekantoor wordt. Tapijt wordt uitgekozen, aansluitend bij het bestaande tapijt. Alles wordt geschilderd en elektricien doet aanpassingen waar nodig op basis van het nieuwe ontwerp en indeling. Bepaalde wanden worden voorzien van wandvisuals en mos. Als de basis is gecreëerd begint het inhuizen van het meubilair. De gekozen producten sluiten perfect aan bij het interieurontwerp. Bij binnenkomst treft met een uitnodigende zithoek voor de bezoeker, maar tevens te gebruiken als informele overleg plek. In het centrum van de kantoortuin staat een grote hoge bartafel als middelpunt van overleg en samenkomen. De individuele werkplekken zijn allemaal op basis van zit-sta. Confortabele bureaustoelen afgestemd op de huisstijlkleuren. Spreekkamers ingericht met fris wit meubilair en aangekleed met moswanden en industrielle zwarte sfeerverlichting. De directiekamer en boardroom hebben beide een overeenkomende uitstraling. Chique, stijlvol en passend bij IBK. Dankzij de goede en fijne samenwerking voldoet het kantoor aan een functioneel, stijlvol, persoonlijk en huiselijke werkomgeving waar het personeel zich thuis voelt. Met trots spreken we over een geslaagd project.

 

MEER OVER IBK B.V.: https://www.ibknl.com

 

 

WIL JIJ OOK ZO’N GEWELDIG INTERIEUR?

Ben je op zoek naar een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? Wij vertalen jouw wensen op creatieve wijze naar een uniek interieurontwerp en zorgen er tevens voor dat dit past binnen het budget. Neem direct contact op via 023-531 39 52 of stuur een e-mail naar info@perlakantoor.nl.

Date

6 januari 2023

Opdrachtgever

IBK B.V. te Veenendaal

Ontwerp

Perla Kantoorinrichting

Producten

Vloeren, verlichting, wandvisuals, meubilair, raamdecoratie, aankleding

Persoonlijk & betrokken

Dagelijks mag ik op een persoonlijke en betrokken manier bezig zijn met projecten voor onze opdrachtgevers. Het geeft mij dan ook elke dag weer energie en voldoening, om te werken aan mooie eindresultaten. Ik weet hoe belangrijk het is om te werken in een inspirerende werkomgeving. Een fijne werkruimte waar je optimaal kunt presteren en waar je energie van krijgt. Dit allemaal binnen een budget, deadline en passend bij de wensen en behoefte van onze klanten. Mijn passie voor interieur deel ik graag in een persoonlijk gesprek. Neem contact op, ik ben ook benieuwd naar je verhaal.

Niels Hink
Interieur ontwerper bij Perla Kantoorinrichting