• Betrokken
  • Deskundig
  • Persoonlijk
Interieur Pater Jan Smitschool Heerhugowaard – Perla 01

Pater Jan Smitschool – Heerhugowaard

Schoolmeubilair dat aansluit bij Het Nieuwe Leren

INVENTARISATIE

Pater Jan Smitschool uit Heerhugowaard staat voor het moderne onderwijsklimaat. De school werkt niet vanuit het traditioneel vernieuwingsonderwijs, maar meer vanuit de visie zelfstandig werken in een open structuur. Deze manier van onderwijs wordt reeds bij de jongste kinderen geïntroduceerd. Het type onderwijs zou je kunnen vertalen als Het Nieuwe Leren, wat dan ook raakvlakken heeft met het Nieuwe Werken. Om het type onderwijs goed te kunnen faciliteren heeft de school in 2015 daarom een nieuwbouw en verbouw gerealiseerd. Breddels Architecten heeft het ontwerp gemaakt en Perla heeft het interieur daarnaast mogen verzorgen.

 

ADVIES | ONTWERP

Het Nieuwe Leren en de inzichten over de manier van onderwijs zorgden er dan ook voor dat tijdens het ontwerp en de realisatie van de uitbreiding het idee van een tweetal lokalen achterhaald was. In brainstormsessies met de docenten en de architect is er daarom gekozen voor een open ruimte waarbij de gang op een efficiënte manier bij de lokalen getrokken kan worden en er ruimte ontstaat om drie groepen tegelijk les te geven.

 

REALISATIE

Perla Kantoorinrichting kreeg de opdracht om schoolmeubilair te selecteren dat geschikt is om de ruimtes optimaal te kunnen benutten. Door gebruik te maken van verschillende soorten zitelementen, zoals stoelen, krukken, bankelementen en podia is het mogelijk om leerlingen op allerlei manieren te laten samenwerken. Het schoolmeubilair kenmerkt zich dan ook vooral door flexibiliteit, kwaliteit en uitstraling.

 

MEER OVER PATER JAN SMITSCHOOL : https://www.paterjansmit.nl

 

 

WIL JIJ OOK ZO’N GEWELDIG INTERIEUR?

Ben je ook op zoek naar een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? Wij vertalen jouw wensen op creatieve wijze naar een uniek interieurontwerp en zorgen er tevens voor dat dit past binnen het budget. Neem direct contact op via 023-531 39 52 of stuur een e-mail naar info@perlakantoor.nl.

Date

1 september 2015

Opdrachtgever

Pater Jan Smitschool

Ontwerp

Breddels Architecten

Producten

Schoolmeubilair

Persoonlijk & betrokken

Dagelijks mag ik op een persoonlijke en betrokken manier bezig zijn met projecten voor onze opdrachtgevers. Het geeft mij dan ook elke dag weer energie en voldoening, om te werken aan mooie eindresultaten. Ik weet hoe belangrijk het is om te werken in een inspirerende werkomgeving. Een fijne werkruimte waar je optimaal kunt presteren en waar je energie van krijgt. Dit allemaal binnen een budget, deadline en passend bij de wensen en behoefte van onze klanten. Mijn passie voor interieur deel ik graag in een persoonlijk gesprek. Neem contact op, ik ben ook benieuwd naar je verhaal.

Niels Hink
Interieur ontwerper bij Perla Kantoorinrichting