Verbeter de kantoor akoestiek

Akoestiek verbeteren op kantoor

Een goede akoestiek op kantoor is essentieel voor een aangename en productieve werksfeer. Helaas wordt dit vaak over het hoofd gezien, maar geluidsoverlast en slechte akoestiek kunnen de concentratie, communicatie en productiviteit van werknemers negatief beïnvloeden. Het is dus belangrijk om je akoestiek op kantoor te verbeteren.

Belang van een goede akoestiek

Akoestiek gaat over geluid en de manier waarop het zich gedraagt in ruimtes. Een slechte akoestiek kan leiden tot geluidsoverlast, wat kan zorgen voor irritatie op de werkvloer. Als de akoestiek op kantoor niet optimaal is, heeft dit gevolgen voor de productiviteit en het welzijn van je medewerkers. Studies hebben aangetoond dat een slechte akoestiek kan leiden tot wel 12% minder productiviteit.

 

Glazen scheidingswand voor een betere akoestiek

Manieren om de akoestiek te verbeteren

Ervaar je momenteel problemen als gevolg van een slechte akoestiek? Geen zorgen, er zijn er verschillende manieren om de akoestiek op je kantoor te verbeteren. Hieronder vertellen wij je graag meer over deze manieren.

Gebruik scheidingswanden

Tegenwoordig zien we steeds vaker open kantoortuinen terug bij bedrijven. Deze kantoortuinen hebben voordelen op het gebied van samenwerking, maar geluidsoverlast kan een probleem zijn. Door scheidingswanden toe te voegen, kun je geluid verminderen en privacy waarborgen.

 

Scheidingswanden akoestiek
Niels Hink Perla Kantoorinrichting
Niels Hink
Interieurontwerper, Projectadviseur

Wij weten wat verlichting, meubilair, materialen en kleuren kunnen doen voor je interieur. Onze kennis over inrichten delen wij graag met je!

Heb je vragen, twijfel niet. Ik vind het leuk om je te spreken over mijn vak.

Planten op kantoor

Door planten toe te voegen creëer je niet alleen een mooiere werkomgeving maar profiteer je ook van een verbeterde akoestiek. Planten absorberen namelijk geluid. Probeer daarom genoeg planten en groen toe te voegen op de akoestiek en de sfeer te verbeteren.

Een slimme indeling

Het is een slimme zet om je kantoor op te delen in specifieke zones voor verschillende activiteiten. Verschillende ruimtes hebben verschillende functies, en door ze strategisch in te delen, kun je geluidsoverlast minimaliseren. Dit omvat stille ruimtes voor concentratie en sociale ruimtes voor teambijeenkomsten.

Planten op kantoor voor een goede akoestiek

Producten die de akoestiek verbeteren

Op internet zijn veel producten te vinden die de akoestiek kunnen verbeteren. Sommige werken daadwerkelijk en andere zijn meer voor de sier. Een belangrijk product om geluidsoverlast te verminderen is een belcel of concentratie-unit. Dit is een afgesloten ruimte waar medewerkers concentreert kunnen werken, bellen of zelfs vergaderen. Ideaal voor bedrijven die werken met open kantoortuinen.

Maar er zijn veel meer akoestische oplossingen verkrijgbaar zoals (wand)panelen, plafonds, gordijnen en schilderijen. Deze producten bieden een goede balans tussen stijl en comfort. Het kan verstandig zijn op akoestiek advies van een expert in te winnen.

Akoestische concentratie-unit in open kantoortuin

Op zoek naar akoestiek advies?

Ervaar je momenteel veel problemen als gevolg van een slechte akoestiek? Perla staat voor je klaar! Door onze ervaring en kennis weten wij precies wat er nodig is om de akoestiek op jouw kantoor te verbeteren. Neem vandaag nog contact op en ontdek ons akoestiek advies.

Onze gerealiseerde projecten

Working Talent B.V.

Amsterdam

MEOS it.

Haarlem

OfficeZ Startbaan

Amstelveen

Enza Zaden

Enkhuizen

Kaptein

Heiloo
Bekijk alle

Misschien ook interessant

biophilic design toegepast in een kantooromgeving

Wat is biophilic design?

Biophilic design draait om de connectie tussen mens en natuur. Het is een ontwerpbenadering die elementen van de natuur...