Kantine inrichting, zo doe je dat

kantine inrichting

De inrichting van een kantine kan een lastige taak zijn maar is belangrijker dan je misschien denkt. Of je nu een bedrijfskantine, schoolkantine of sportkantine wilt inrichten, hier zijn enkele tips om een gezellige en goede omgeving te creëren.

Waarom een sfeervolle kantine belangrijk is?

Een kantine is meer dan alleen een plek om te eten, maar ook een ruimte voor sociale interactie en teambuilding. Een goed ingerichte kantine is daarom belangrijk voor het welzijn van medewerkers en zorgt voor een positieve werkomgeving.

Het investeren in een sfeervolle kantine is van belang, omdat deze ook gebruikt kan worden voor informele vergaderingen en innovatieve samenwerking. Kortom, een goed ingerichte kantine heeft directe invloed op het welzijn en de prestaties van medewerkers.

Kantine inrichten voor meer ontspanning

Tips om je kantine in te richten

1. Maak een goede indeling

Begin met het analyseren van de beschikbare ruimte. Creëer zones voor verschillende activiteiten, zoals eten, ontspannen en werken. Zorg voor voldoende zitplaatsen en houd rekening met de looproutes om voor een soepele doorstroming te zorgen.

2. Kies comfortabel kantinemeubilair

Investeer in comfortabele stoelen en tafels. Overweeg verschillende soorten zitplaatsen, zoals loungebanken, hoge tafels en standaard eettafels. Dit biedt diversiteit en maakt de kantine aantrekkelijk voor verschillende groepen mensen.

3. Ga voor een flexibele kantine inrichting

Maak gebruik van flexibele meubelopstellingen. Verplaatsbare stoelen en tafels maken het mogelijk de ruimte aan te passen aan verschillende behoeften, zoals vergaderingen, groepsactiviteiten of individueel werken.

4. Plaats planten in de kantine

Maximaliseer het gebruik van natuurlijk licht, indien mogelijk. Plaats planten in de kantine om een frisse en levendige sfeer te creëren. Natuurlijke elementen kunnen de algehele uitstraling van de ruimte verbeteren en zorgen voor een gezonde werkomgeving.

Kantine inrichting voor Enza zaden
Michel Visser Perla Kantoorinrichting
Michel Visser
Interieurontwerper, Projectadviseur

Kom je er zelf niet uit? Ik help je graag bij het inrichten van jouw kantine.

Neem vrijblijvend contact op en laat ons meedenken over jouw vraagstuk!

Contact opnemen

Contact opnemen

Of laat een bericht achter

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

5. Kleurgebruik en decoratie

Kies kleuren die voor een positieve sfeer zorgen. Gebruik een combinatie van warme en uitnodigende kleuren, zoals groen, blauw en oranje. Voeg decoratieve elementen toe, zoals kunst aan de muur, om de ruimte persoonlijkheid te geven. Denk bijvoorbeeld aan een leuke teamfoto die is gemaakt tijdens een bedrijfsuitje.

6. Zorg dat de kantine ontspanning uitstraalt

Om een goede balans tussen werk en ontspanning te realiseren zou je kunnen overwegen om een pingpong- of pooltafel te plaatsen in de kantine. Alleen voor het visuele aspect is dit al goed omdat mensen dit met vrijtijd associëren. Mocht er niet genoeg ruimte voor zijn dan zou een dartboard ook een leuk alternatief kunnen zijn.

Kantine ingericht door Perla Kantoorinrichting

Een duurzame kantine inrichting

Denk bewust mee over een gezonde, groene toekomst met een duurzame kantine-inrichting voor jouw bedrijf. Kies voor duurzaam kantinemeubilair zoals tweedehands en refurbished meubilair. Of laat je huidige kantine meubilair opknappen door bijvoorbeeld herstoffering van je stoelen of nieuwe bladen op de eettafels. Op deze manier draag je bij aan een positief milieueffect.

Laat Perla je helpen!

Kom je er zelf niet helemaal uit of heb je hier geen tijd voor? Wij staan graag voor je klaar! Met onze ervaring weten wij van elke kantine een sfeervolle en functionele omgeving te maken. Dit doen wij niet alleen maar samen met jou. Wij inventariseren vooraf de wensen en verplaatsen ons in de gebruikers van de kantine. Vervolgens maken wij een ontwerp voor je kantine en realiseren wij deze. Klaar om de inrichting van jouw kantine naar een hoger niveau te tillen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze gerealiseerde projecten

Rijnpoort Arnhem

Arnhem

OfficeZ Startbaan

Amstelveen

Enza Zaden

Enkhuizen

Working Talent B.V.

Amsterdam

MEOS it.

Haarlem

Kaptein

Heiloo

Officez Bavinckhouse

Amstelveen
Bekijk alle

Verschillende soorten kantines

Er zijn natuurlijk verschillende soorten kantine inrichtingen mogelijk. Al deze soorten kantines hebben andere behoefte en eisen.

Kantine inrichting voor bedrijven

Is het tijd voor een nieuwe inrichting van je bedrijfskantine? Neem hier dan goed de tijd voor want de inrichting van een kantine is belangrijker dan je misschien denkt. Een kantine is de plek waar je medewerkers kunnen ontspannen tijdens hun pauze. Zorg daarom voor een inspirerende en comfortabele kantine waar je personeel kan lunchen, vergaderen en ontspannen.

Inrichting van een sportkantine

Ben je van plan om een gezellige kantine inrichting uit te zoeken voor je sportclub, zoals een kantine bar? Wij staan klaar om je te helpen. Een sportkantine heeft namelijk een speciale functie die verschilt van andere kantines. Na een sportwedstrijd kan iedereen er terecht voor een broodje, snack of een drankje. Daarom is het belangrijk dat de gezellige en sociale eigenschappen van de kantine worden vertaald naar een leuke, gezellige inrichting.

Inrichting van een schoolkantine

Als je op zoek bent naar kantine inrichting voor een schoolkantine, is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid en functionaliteit bij het kiezen van het kantinemeubilair. De schoolkantine wordt de hele dag door druk bezocht door leerlingen die willen pauzeren, studeren of simpelweg de tijd willen overbruggen tussen de lessen. Zorg daarom voor een kantine inrichting die bestendig is voor intensief gebruik.

Misschien ook interessant

Kantoor interieur design door Perla

Kantoor interieur design

Bij Perla begrijpen wij dat een kantoor interieur design zowel functioneel als inspirerend moet zijn. Wij ontwerpen en realiseren...